ЄС не повинен втратити довіру України через зволікання з безвізом - Туск

ЄС не повинен втратити довіру України через зволікання з безвізом - Туск

Укрінформ
Нині керівні інституції Євросоюзу і країни-члени несуть велику політичну відповідальність та не повинні втратити довіру з боку України та Грузії щодо якнайшвидшого надання цим країнами безвізового режиму.

Про це йдеться у листі президента Європейської ради Дональда Туска до президента Європарламенту Мартіна Шульца, який є у розпорядженні власного кореспондента Укрінформу у Брюсселі.

"Ми висунули вимоги до наших партнерів, які заплатили високу ціну у проведенні болючих реформ і навіть наражалися на великий політичний ризик. Вони сприйняли ці виклики, маючи тверду віру, що ЄС буде спроможний виконати власні обіцянки. Отже, хочу повторити, що ми можемо втратити не лише соціальні, політичні та економічні інтереси, і не лише майбутнє наших відносин із сусідами, але також й особливо – нашу довіру", - наголосив Туск про неприпустимість затримки процесу схвалення рішення в ЄС щодо надання Україні та Грузії безвізових режимів.

У листі президент Європейської ради зазначає, що головна причина гальмування безвізових режимів для цих двох країн полягає у відсутності домовленостей між Європарламентом та Радою ЄС, тобто країнами-членами, у запровадженні нового так званого механізму призупинення безвізових режимів із усіма третіми країнами.

"На кону нині справедливі сподівання і прагнення сусідніх націй, а також і репутація Європейського Союзу", - також наголосив Туск.

У зв’язку з цим очільник ЄС висловив сподівання, що Європарламент і Рада ЄС якнайшвидше досягнуть компромісу у питанні нового механізму призупинення.

"Час не на нашому боці, але ми ще можемо виграти ці перегони", - переконаний Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-