Шухевич говорити про імпічмент не збирався, але проти охорони не заперечує

Шухевич говорити про імпічмент не збирався, але проти охорони не заперечує

Укрінформ
Народний депутат України від фракції Радикальної партії Юрій Шухевич стверджує, що не збирався з трибуни Верховної Ради говорити про імпічмент. Він назвав сьогоднішній інцидент у ВР непорозумінням.

Про це він сказав у коментарі виданню "Гордон".

"Нічого у Верховній Раді не сталося. Все гаразд. Конфлікту з Олегом Ляшко у мене немає. Вийшло невелике непорозуміння, від кого я повинен був виступати. Парубий сказав, що час на виступи вже закінчується. Може виступити тільки "Батькiвщина". І мені тоді запропонували виступити від них. Потім була перерва, і я виступив відразу від двох фракцій", - пояснив Шухевич.

За його словами, він сказав з трибуни все, що планував. Його виступ торкався мирних переговорів по Донбасу, які проходять в Мінську. Народний депутат спростував повідомлення політиків і журналістів, що в його мові нібито повинні були прозвучати тези по тарифах та імпічменту президента. "Запитуйте у тих, хто про це говорить. Я не збирався говорити про імпічмент. І цим все сказано", - заявив Шухевич.

Він зазначив, що не має в розпорядженні інформації про підготовку замаху на нього, яку озвучив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко: "У Ляшко є така інформація. Я її не бачив".

За його словами, зараз Ляшко займається організацією охорони для нього, але це питання доки не вирішене. "Ляшко сказав, що піде і  буде розмовляти з президентом і вимагати, щоб мені надали особисту охорону. Що буде далі, я не знаю. Я не пророк", - зазначив співрозмовник.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці представники фракції «Батьківщини» в час, наданий їхній політичній силі для виступу, вивели на трибуну народного депутата від Радикальної партії Юрія Шухевича.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко виступив категорично проти цього, а пізніше заявив, що «Батьківщина» дала Шухевичу текст проекту постанови про початок процедури імпічменту Президента, якого він повинен був вимовити з трибуни ВР, після чого на нього нібито планувалося вчинити замах для дестабілізації ситуації в Україні.

Юрій Шухевич є депутатом Радикальної партії і сином головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-