У Києві скасували показ польського фільму “Волинь”

У Києві скасували показ польського фільму “Волинь”

Укрінформ
Польський Інститут у Києві за наполяганням МЗС України скасував показ художнього фільму “Волинь” режисера Войцеха Смажовського, який мав відбутися у вівторок у кінотеатрі “Київ”. 

Про це заявила директор Інституту Ева Фігель, інформує РАР

“Щось подібне трапляється вперше. Я здивована, що художній фільм викликає настільки сильні емоції, тим більше, що українська сторона позбавлена можливості ознайомитися з цією стрічкою”,- наголосила Фігель.

Вона зазначила, що у листі МЗС України “наполегливо рекомендує відмовитися від цього заходу (показу фільму – Ред.) з огляду на громадський порядок”.

Після закритого показу фільму на який Польський Інститут запрошував гостей, мала відбутися зустріч із режисером Войцехом Смажовським.

Фільм “Волинь” вийшов у прокат в Польщі 7 жовтня. Фільм викликав бурхливу дискусію в інтелектуальних колах Польщі та журналістському середовищі. На думку одних, цей фільм має прискорити процес польсько-українського примирення, на переконання інших, він лише розпалить емоції, поглибить взаємні стереотипи і не сприятиме нормалізації відносин в історичній площині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-