Берлін поки не може назвати дату наступної

Берлін поки не може назвати дату наступної "нормандської зустрічі"

Укрінформ
У німецькому уряді стверджують, що не знають, коли відбудеться наступна зустріч у "нормандському форматі" на рівні глав держав або керівників МЗС.

Про це сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу у середу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Така зустріч залежить від стану виконання Мінських угод. Сьогодні я не можу вам назвати конкретних дат", - сказав Зайберт.

Офіційний представник МЗС ФРН Мартин Шефер, у свою чергу, зазначив із задоволенням підтримку перемир'я, принаймні, на трьох пунктах. Він нагадав, що з допомогою ОБСЄ Трьохстороння група - Україна, Росія й сепаратисти, а також Німеччина та Франція як країни-посередниці у рамках «нормандського формату» - 21 вересня у Мінську підписали угоду за трьома «гарячими точками», що розглядається як перший крок у давно переслідуваній меті  - відвести озброєння від контактної лінії й по можливості зробити неможливим боєзіткнення.

«Ми вітаємо те, що на цих точках протягом майже двох тижнів дотримується стабільне припинення вогню і проходить підготовка до відведення», - сказав дипломат.

При цьому він заявив про «побажання й наполегливу вимогу (уряду ФРН) до сторін конфлікту і тим, хто на них має вплив, щонайменше, дотримуватися того, про що вдалося домовитися 21 вересня». Представник МЗС вважає це важливим кроком у напрямку тривалого й стабільного перемир'я у цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-