Порошенко каже, що не такий, як інші фігуранти панамського скандалу

Порошенко каже, що не такий, як інші фігуранти панамського скандалу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко стверджує, що єдиний з усіх фігурантів "Панамських документів" використав прозорий підхід у передачі в управління трасту своїх активів компанії Roshen.

Про це він заявив, виступаючи у Національному прес-клубі в Токіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продемонстровані підходи з огляду на повну прозорість цього механізму є унікальними. Основна позиція полягала в тому, що жодна копійка не проходила через цю компанію, не відкривалися рахунки, кошти не виплачувалися, а все, що було створено, - це механізм переведення моїх активів під управління інвестиційного банку, який має солідну репутацію", - сказав Порошенко.

Він запропонував подивитися на деталі цієї транзакції і пересвідчитися, що все було зроблено дуже прозоро, і саме в цьому полягає відмінність від згаданих у "Панамських документах" справ, які стосувалися Ісландії, Росії чи інших країн.

Порошенко підкреслив, що не існує інших механізмів передачі активів в управління банку у прозорий спосіб, аніж створення SPV (юридично-правової структури, яка створюється для певних цілей і при цьому юридично не залежить від свого засновника).

"Це підхід, який лише я використовував з-поміж усіх інших фігурантів справи з "Панамськими документами", -  підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив інформацію про велику мережу тіньових грошових переказів, до якої причетні представники світової еліти. Це дослідження отримало назву "Панамські документи". У списку фігурують і деякі українські державні діячі, у тому числі Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-