Суд над Кернесом продовжиться 29 лютого. Свідком заявлений Геращенко

Суд над Кернесом продовжиться 29 лютого. Свідком заявлений Геращенко

Укрінформ
Слухання справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, звинувачених у січні 2014 року у викраденні, тортурах і загрозі вбивства двох активістів харківського Євромайдану, продовжиться у Київському райсуді Полтави 29 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суддя Атонов призначив слухання у справі Кернеса на 29 лютого. Адвокат потерпілих Зелькіна попередила, що не зможе бути присутньою", - зазначили у суді.

 Стало відомо, що на засіданні продовжиться допит свідків звинувачення, причому в якості свідка заявлено Антона Геращенка.

"Згодом у засіданнях буде оголошено перерву до 14 березня. Про перерву попросив сам Кернес, посилаючись на стан здоров'я", - додали у суді.

Нагадаємо, раніше сьогодні Київський райсуд Полтави провів десяте за рахунком засідання у справі Геннадія Кернеса і двох його охоронців. На суд не явився потерпілий Олександр Кутянин. Адвокати Кернеса подали два письмові клопотання, у тому числі, про відведення старшого прокурора Олександра Ганилова, що нібито здійснював тиск на свідків, але їм відмовили.

Оточення навколо будівлі суду не було. Група місцевих активістів Конгресу українських націоналістів явилася з гаслами проти Кернеса.

На суді Кернес звично сперечався з прокурором і свідками. Раніше він не раз заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу помстою з боку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Всі троє не визнають провини й заявляють про фальсифікацію справи. Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-