Яценюк: Уряд працюватиме єдиною командою

Яценюк: Уряд працюватиме єдиною командою

Укрінформ
Уряд працюватиме й надалі в старому складі для провадження реформ в країні на принципах прозорості та відкритості.

Про це Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні Кабміну у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас наступний принцип: один за всіх – і всі за одного. Ми прийшли цією командою і працюватимемо єдиною командою", – зазначив він.

За словами Яценюка, Кабмін у своїй роботі дотримується принципів, які були викладені в коаліційній угоді: "Це все було викладено на папері. Ці принципи підписані членами коаліції".

Він наголосив на неприпустимості політичного впливу на роботу уряду чи окремих міністрів.

"Ми вимагаємо не декларацій, а слідуванню тому, чого очікує від нас суспільство, чого очікує від нас український народ: чесність, прозорість, відповідальність, відсутність шантажу, політичного тиску і торгів під столом за посади міністрів, заступників, керівників державних компаній. Виключно чесна і прозора робота. Єдність між урядом, Президентом і парламентом. Єдність за принципами, цінностями і підходами", – заявив Прем’єр.

"Саме тому нами прийняте наступне рішення: працювати однією єдиною командою. Це рішення щодо підготовки чіткого покрокового плану дій на наступних принаймні дванадцять місяців", – зазначив він.

За словами Яценюка, єдність в роботі має бути спрямована на розробку і прийняття законів, а також їх дотримання.

До того ж, заявив він, кожен міністр, призначений парламентом, несе всю повноту відповідальності за свою галузь і те міністерство, в якому працює.

"Жоден політик не має втручатися в діяльність цього міністра і уряду в цілому, втручатися через власні бізнес-інтереси, через політичний шантаж і спроби вплинути на того чи іншого міністра", – підкреслив Прем’єр.

"Ми це виставляємо як свої принципи подальшої роботи. Разом прийшли, разом працюємо, і якщо наша місія буде виконана, разом підемо. Але зараз ми чітко зазначаємо: й далі боротимемося за майбутнє країни і за те, чого очікує український народ: реальні, справжні зміни в країні", – запевнив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-