В ГПУ пояснили, чому заблоковані справи на чиновників Януковича

В ГПУ пояснили, чому заблоковані справи на чиновників Януковича

Укрінформ
Комітет з питань запобігання та протидії корупції підтримав законопроект, відповідно до якого кримінальні справи на високопосадовців часів Януковича мають залишитися для дорозслідування в Генпрокуратурі.

Відповідне рішення оголосив голова комітету Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет пропонуватиме внести зміни до КПК і залишити в ГПУ всі 22 тисячі томів, але надати законодавством право керівнику САП можливість забирати справи", - підсумував Соболєв.

Виступаючи під час засідання комітету, очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що відповідним законопроектом передбачено залишити ГПУ кримінальні справи, які підслідні НАБУ, але на строк не більший, ніж 5 років, за винятком окремих випадків.

"Ми даємо можливість Сергію Вікторовичу (начальнику Управління спецрослідувань ГПУ Горбатюку. - Ред.) можливість завершити досудове розслідування, щоб злочинці понесли відповідальність", - сказав він.

Водночас Горбатюк зауважив, що через недоліки в законодавстві  розслідування кримінальних справ стосовно екс-висопосадовців часів Януковича заблоковане вже протягом 27 днів. "Склалася ситуація, коли слідчі не можуть нічого робити... Закликаю відповідально поставитися до цього питання і внети зміни в перехідні положення КПК", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-