Торгівлю з Кримом офіційно закриють. Чубаров каже - у середу

Торгівлю з Кримом офіційно закриють. Чубаров каже - у середу

Укрінформ
Кабінет міністрів вже завершив роботу над проектом  постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на окуповані території, в тому числі й до Криму.

Про це на брифінгу заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Уряд підготував та узгодив зі всіма сторонами проект постанови про обмеження поставок окремих товарів, робіт, послуг з тимчасово окупованої території на іншу територію України та з іншої території України до Криму. Проект постанови підготовлений робочою групою, створеною урядом", - зазначив Чубаров.

Він висловив сподівання, що постанову приймуть на засіданні Кабміну у середу, 9 грудня.

"З прийняттям цієї постанови урядом припиняться повністю торговельні відносини чи торгівля, постачання товарів і послуг з материкової України на тимчасово окуповані території. Тут встановлюються параметри: будь-яка особа може провозити з собою соціально значущі товари сумарною вартістю, що не перевищує еквівалент 10 тис. грн, та сумарна вага яких не буде більшою 50 кг на одну особу", - сказав Чубаров.

Водночас він додав, що в деяких випадках товари зможуть перетинати адміністративний кордон, зокрема при завезенні гуманітарної допомоги, яка надається міжнародними організаціями.

Чубаров нагадав, що постанова є одним із результатів акції "Громадська блокада Криму", учасники якої й далі будуть на постах по всіх трьох напрямках - Чонгарському, Каланчакському та Чаплинському - задля контролю за виконанням цієї постанови. "Дистанційно вони будуть наближені до прикордонників і митників України", - уточнив голова Меджлісу.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. Серед вимог - скасування українського закону про СЕЗ "Крим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-