Зеркаль назвала ключовий момент для безвізового режиму

Зеркаль назвала ключовий момент для безвізового режиму

Укрінформ
Висновки Єврокомісії щодо безвізового режиму залежатимуть від того, як Україна роз'яснить європейським партнерам особливості закону про повернення активів, набутих незаконним шляхом.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є не більш ніж два тижні. Це єдиний час, коли ми ще маємо якийсь вплив на те, що буде у звіті. І головне зараз забезпечити, щоб звіт був дійсно остаточний, щоб не було ніяких умов, які ще можуть бути поставлені Європейським Союзом, і ми будемо зосереджені на тому, щоб пояснювати нашим європейським партнерам особливості закону, який був прийнятий Верховною Радою і який стосується офісу з повернення активів", - зазначила Зеркаль.

Заступник міністра зауважила, що зазначений закон вважається ключовим моментом, від якого залежать висновки звіту Єврокомісії.

"Саме на цьому ми будемо зосереджувати свою роботу в наступні два тижні разом з Міністерством юстиції. Ми будемо активно співпрацювати з експертами, які будуть оцінювати як прийнятий закон, так і обговорювати результати цієї оцінки, тому що саме від цього найбільшою мірою залежить остаточний звіт", - підкреслила Зеркаль.

За її словами, по блоках, які стосуються охорони кордонів, міграції, притулку, наразі зауважень немає з боку ЄС, оскільки вони попередньо проходили експертизу у Європейській комісії.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у вівторок підписав закони про створення Державного бюро розслідувань і Національного агентства України з питань розшуку активів, здобутих корупційним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-