Голова КСУ не згоден на відвід: Подобається вам чи ні - таке життя

Голова КСУ не згоден на відвід: Подобається вам чи ні - таке життя

Укрінформ
Під час проведення усних слухань щодо конституційності закону про очищення влади голова КСУ Юрій Баулін відмовився прийняти клопотання автора зазначеного закону Єгора Соболєва про його відвід.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Баулін, суд пройшов стадії відводів та самовідводів під час першого засідання ще у квітні поточного року.

«Ми продовжуємо засідання і кожного разу піднімати це питання процесуально не можна. Подобається вам чи ні - це таке життя. Але поки що є 13 суддів у складі КСУ і ми вправі розглядати справу. Не буде суду - не буде розгляду справи», - зазначив Баулін.

У свою чергу під час свого виступу Соболєв апелював до того факту, що КСУ у нинішньому складі не може розглядати подання щодо конституційності закону про люстрацію, оскільки Баулін та інші 6 суддів голосували за відміну Конституції 2004 року, що призвело до узурпації влади екс-президентом  Януковичем.

«Я сьогодні вранці з представником Кабінету Міністрів зареєстрував письмове клопотання про ваш відвід і ви прекрасно знаєте, що коли розглядали це питання під час першого судового засідання, діяло інше законодавство, яке було змінене за цей час. Я хочу, щоб ви роз'яснили, коли суд розгляне це клопотання», - зазначив Соболєв.

У свою чергу Баулін відповів, що письмове клопотання буде розглянуте сьогодні, коли він виступатиме як представник Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-