Порошенко закликав суддів люструватися швидко й ефективно

Порошенко закликав суддів люструватися швидко й ефективно

Укрінформ
Країна потребує негайного оновлення суддівського корпусу, і ті судді, котрі підпадають під дію закону про люстрацію, мають чітко його виконувати.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Люксембургу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Позиція моя абсолютно чітка: ті, хто коїв злочини за попередньої влади, мають понести відповідальність, ті, хто підпадає під дію закону про люстрацію, мають виконати вимоги законодавства. Щодо суду і оновлення суддівського корпусу - це питання інше. Я рішуче наголошую на тому, що країна потребує швидкого й ефективного оновлення суддівської влади», - сказав він.

Так, за словами Порошенка, саме задля цього було створено Конституційну комісію, до якої входять політичні сили, що представлені в парламенті, юристи-конституалісти, а також представники уряду.

«Рішення і проект, який був розроблений Конституційною комісію, винесений на всенародне обговорення, що вже триває більше місяця. На цьому тижні відбувається засідання Венеціанської комісії, яка має дати свій висновок на відповідність пропонованої конституційної реформи критеріям Ради Європи. І я дуже сподіваюся, що цей висновок буде позитивним, і складовою частиною цієї судової реформи має бути оновлення суддівського корпусу», - резюмував Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-