Нові пропозиції для лікування та реабілітації українських захисників

Нові пропозиції для лікування та реабілітації українських захисників

Укрінформ

Питання  співробітництва України та Республіки Італія в протезно-ортопедичній галузі розглядалися сьогодні,  04 жовтня, у конференц-залі ГУАМ (вул. Софіївська, 2А) на “круглому столі”.

Італійська делегація прибула в Київ з метою обговорення питань передачі підприємствам України передових технологій і знань в протезно-ортопедичній галузі та вивчення можливості налагодження спільної співпраці.

Цей візит став продовженням діалогу української сторони з італійськими партнерами щодо розширення пропозицій для лікування та реабілітації українських захисників Вітчизни, а також оптимізації цін на послуги з протезування високофункціональними протезами відповідно до державної програми, що реалізується  Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Організаторами заходу виступили Державна служба спільно з Громадським об’єднанням “Життя без меж”.

За “круглим столом” виступали та обговорювали питання співробітництва у протезно-ортопедичній галузі перший заступник голови  Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я  Оксана Корчинська, Голова Державної служби України з питань ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко (який був модератором заходу),  один з керівників проекту “Життя без меж” Алла Ромашко, Президент Торгово-промислової палати Італії для країн Балкан та Східної Європи доктор Паоло Ді Лулло (глава делегації), Головний секретар Торгово-промислової палати Італії, координатор проекту “Життя без меж” в Італії Джета Джемона Васіле, Генеральний директор акціонерного товариства “ITOP SpAOfficineOrtopediche” Франческо Маттоніо,  італійські фахівці у протезній галузі, представники державних органів, українських протезних підприємств.

“Важливо, що завдяки такому співробітництву в Україні з’являться кваліфіковані спеціалісти, які зможуть підняти цю галузь до європейського рівня, в Україну зайдуть новітні технології, і наша держава сама зможе надавати послуги з протезування (і вже надає), сервісного обслуговування пораненим українським воїнам, що значно зменшить витрати держави”, – прокоментував візит італійської місії Голова Служби Артур Дерев’янко представникам ЗМІ.

Участь у заході також взяли представники Посольства Італії в Україні, Міністерства охорони здоров’я,  Міністерства оборони,  Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, Національної гвардії, керівники  медичних закладів, ортопедичних та протезних підприємств, громадських та волонтерських організацій, ветерани АТО, серед яких “народний герой”, киянин Вадим Свириденко (4 ампутації).

Під час круглого столу італійські фахівці презентували Інститут ортопедії та протезування Італії “ITOP S.P.A. Officine Oropediche”, реабілітаційні центри Інституту Сан Раффаеле та Комплексного оперативного центру Інституту Санта-Лучія (м. Рим).

Генеральний директор компанії ITOP Франческо Маттоніо в інтерв’ю телеканалу UA.TV(іномовлення України) наголосив: “Ми розуміємо, що наша присутність в Україні має супроводжуватись відкриттям сервісного центру, оскільки пацієнти з нашими протезами мають отримувати консультації, сервісне супроводження та допомогу щоденно”.

Сторони також обсудили можливість підготовки  висококваліфікованих  спеціалістів ортопедично-протезної галузі в Україні, обмінялися  думками щодо подальшої співпраці в цій сфері, зокрема можливого створення сучасного реабілітаційного центру в Україні на базі одного з протезних підприємств.

Обидві сторони виразили впевненість у розвитку співпраці та практичної реалізації намічених планів.

У рамках візиту італійська делегація  ознайомиться з досвідом роботи Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства (ККЕПОП),   відвідає Головний Військовий Клінічний Госпіталь Міністерства Оборони України, де зустрінеться з постраждалими від бойових дій на Сході нашої держави українськими воїнами.

На засіданні “круглого столу” були присутні представники засобів масової інформації, які мали можливість поспілкуватись з учасниками заходу, ветеранами АТО.

Впродовж 4-5 жовтня італійські професори здійснили візити до медичних установ та протезно-ортопедичних закладів Києва з метою вивчення питання відкриття сучасного реабілітаційного центру, а також провели практичні консультації щодо протезування поранених в АТО військовослужбовців.

Так у Головному військовому клінічному госпіталі італійські фахівці надали консультації провідним лікарям всіх бійців з інвалідністю,  зустрілися та проконсультували  важкопораненого Романа Максимця, у якого ампутовані три кінцівки. А у  Державній науковій установі “Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини” Державного управління справами обстежили та надали поради Володимиру Жемчугову (звільнений військовополонений) та його дружині Ірині.

Крім того, відбулись зустрічі представників італійської місії з керівниками Київського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, Інституту травматології і ортопедії АМН України, товариства “Ортотех-сервіс ГмбХ”, які продемонстрували стан та перспективи співробітництва в протезно-реабілітаційній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-