Окупанти продовжили арешт фігурантам «справи «Хізб ут-Тахрір» до грудня

Окупанти продовжили арешт фігурантам «справи «Хізб ут-Тахрір» до грудня

Укрінформ
Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 6 серпня ухвалив рішення продовжити термін утримання під вартою ще одному фігуранту «справи «Хізб ут-Тахрір» – ялтинцю Рефату Алімову – до грудня.

Про це «Крим.Реалії» повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов, який був присутній на засіданні щодо продовження арешту ще одному ялтинцю Вадиму Сіруку.

«Наскільки я знаю, йому теж продовжили арешт до грудня місяця. Продовжили, однозначно, задовольнили клопотання слідчого. Я думаю так само (як і Вадиму Сіруку – ред.) – до 8-го грудня», – зазначив Курбедінов.

Нагадаємо: 6 вересня Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення продовжити термін утримання під вартою фігуранту «справи «Хізб ут-Тахрір» - ялтинцю Вадиму Сіруку – до 8 грудня. Родичі Сірука готуються оскаржити його у підконтрольному Росії Верховному суді Криму.

Напередодні Київський районний суд Сімферополя продовжив до 8 грудня термін утримання під вартою іншим фігурантам цієї справи – правозахиснику Емір-Усеїну Куку, Мусліму Алієву, Арсену Джеппарову.

11 і 12 лютого цього року російські силовики провели серію обшуків і затримань у будинках прихильників ісламу в Криму. Загалом було затримано 14 осіб, з них заарештовані четверо: член Контактної групи з прав людини з Ялти Емір-Усеїн Куку, житель Ялтинського району Енвер Бекіров, житель Алуштинського району Муслім Алієв і ялтинець Вадим Сірук. Слідчі ФСБ звинуватили їх в участі в діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». У квітні 2016 року був також затриманий Рефат Алімов за підозрою у зв'язках з організацією.

До слова, представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування у Росії.

Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» 2003 року, включивши до списку об’єднань, названих «терористичними». Крім Росії ця організація як терористична заборонена в Узбекистані, Казахстані, Китаї та деяких інших азіатських і африканських країнах. У Німеччині діяльність «Хізб ут-Тахрір» обмежена через звинувачення в антисемітизмі. В Україні та в більшості країн Заходу вона може діяти легально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-