АТБ погрожує надавати

АТБ погрожує надавати "націоналізаторам" по мандатах

Укрінформ
Корпорація АТБ звертатиметься до українських і міжнародних судових інстанцій з позовами про захист честі, гідності і ділової репутації, а також ініціюватиме позбавлення нардепів-авторів законопроекту щодо націоналізації мережі депутатської недоторканості.

Про це йдеться у заяві прес-служби корпорації.

В АТБ зазначили, що аргументація проекту Закону України № 2689 «Про націоналізацію майна торгівельної мережі "АТБ"», який нібито спрямований на недопущення фінансування тероризму і незаконних збройних формувань, є на 100 % такою, яка не відповідає дійсності.

«Не існує жодних достовірних фактів, які б свідчили про причетність компанії або її окремих співробітників до будь-яких дій, що суперечать принципам національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України. Більш того, Корпорація АТБ є стороною, що постраждала внаслідок терористичної діяльності окремих угрупувань на сході України. Так, у зоні АТО незаконні збройні формування у кримінальний спосіб відібрали у Корпорації більше 150 магазинів та складську нерухомість», - йдеться у документі .

На думку власників АТБ, фактично йдеться про заклик до перерозподілу власності в країні у позаекономічному і позасудовому порядку, що наносить невиправної шкоди міжнародному реноме нашої держави і довірі до неї зарубіжних інвесторів.

«Автори документу демонструють повну невідповідність високому званню народних обранців, і своєю діяльністю у будь-якій країні з розвиненою демократією були б позбавлені депутатських мандатів чи то через механізм відклику виборцями, чи то за рішення своєї фракції або політичної сили», - стверджується у заяві.

Читайте також: Раді пропонують націоналізувати мережу «АТБ»

Автори наголошують - Корпорація АТБ є одним з найбільших роботодавців і платників податків в Україні. Автори законопроекту №2689, йдеться далі, стверджують про свої наміри створити загальнонаціональну роздрібну торгівельну мережу соціальної спрямованості, проте своєю ініціативою фактично ліквідують вже існуючу та успішно працюючу загальнонаціональну роздрібну торгівельну мережу соціальної направленості.

«Корпорація АТБ буде звертатися до відповідних українських і міжнародних судових інстанцій з позовами про захист честі, гідності і ділової репутації, а також ініціювати позбавлення авторів документу депутатської недоторканості у встановленому чинним законодавством порядку», - йдеться у заяві АТБ.

У компанії наголошують, що понесені у проблемних регіонах країни збитки через реквізицію, знищення чи пошкодження майна, сягають мільярдів гривень.

«Відповідно, ми впевнені у тому, що маємо право на захист держави від наклепів політичних аферистів», - сподіваються в компанії.

Нагадаємо, 23 квітня народний депутат від «Радикальної партії» Дмитро Лінько на брифінгу у ВР звинуватив мережу АТБ у співпраці з терористами. За його словами, автомобілі торгівельної мережі нібито перевозять як загиблих терористів, так і техніку для них, і чому, буцімто, є підтверджуючі фотографії та відеозаписи. На кошти ж, які заробляє АТБ та інші компанії, в «ДНР» і «ЛНР» терористи, мовляв, купують зброю, боєприпаси та вбивають українських силовиків. Лінько стверджує, що ухвалення законопроекту про націоналізацію АТБ допоможе перекрити шляхи фінансування для сепаратистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-