У Києві планують відремонтувати майже 800 підстанцій до початку опалювального сезону

У Києві планують відремонтувати майже 800 підстанцій до початку опалювального сезону

Укрінформ
Енергетики компанії "ДТЕК Київські електромережі" до початку опалювального сезону 2024/25 років планують відремонтувати 791 підстанцію різної напруги, 4,6 тис. кабелів та 46 км повітряних ліній.

Про це повідомив директор компанії Денис Бондар під час пресконференції у пресцентрі Укрінформу.

"Як тільки пройшов попередній опалювальний період - ми вже готуємося до наступного. Цьогоріч ми плануємо відремонтувати 791 підстанцію різного класу напрури, 4,6 тис. кабельних ліній відновити і включити в роботу, відремонтувати 46 км повітряних ліній та розчистити від гілок 114 км повітряних ліній", - сказав Бондар.

Крім того, компанії потрібно провести аудит обладнання, щоб визначити "вузькі місця", та переглянути й поповнити запас обладнання до початку зимового періоду.

Читайте також: До початку опалювального сезону потрібно перепроєктувати систему теплопостачання - Кубраков

Бондар зауважив, що на сьогодні основним викликом для енергетиків є критичний стан енергосистеми України через останні російські атаки по енергетиці. "У випадку підвищеного попиту на електроенергію, з урахуванням пошкоджень у мережі, маємо ймовірність застосування графіків відключень", - прогнозує він.

Водночас Бондар наголосив, що наразі графіки відключень світла у Києві не застосовуються.

Він нагадав, що взимку київські енергетики 4 рази ліквідовували наслідки російських атак.

"У нас було 4 великих аварій внаслідок ракетних атак. Найбільша з них була 2 січня, коли одночасно відключалися 260 тис. наших клієнтів. Це п'ята частина міста", - сказав Бондар.

Читайте також: Українська енергосистема втратила значний обсяг генерації - Галущенко

За його словами, енергетики заживили киян після цієї атаки впродовж чотирьох годин.

Крім того, під час опалювального сезону енергетики ліквідували понад 2,2 тис. аварій у мережах, які сталися через технологічні порушення чи негоду, – це на 43% менше, ніж у сезоні 2022/2023 років. Середня тривалість аварійних відключень скоротилася вдвічі порівняно із 2021 роком – з 4 год. до 2 год.

Бондар також повідомив, що перед початком минулого опалювального сезону столичні енергетики відремонтували 770 підстанцій, 4816 кабелів, розчистили 185 км повітряних ліній.

Читайте також: У ДТЕК назвали умови введення погодинних графіків відключення світла

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що уже зараз на всіх рівнях мають готуватися до наступного опалювального сезону: і громади, і урядовці, і відповідні наші енергетичні компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-