Вартість акцій Tesla зросла на 14% після неанонсованого візиту Маска до Китаю

Вартість акцій Tesla зросла на 14% після неанонсованого візиту Маска до Китаю

Укрінформ
Ціна акцій Tesla підскочила більш як на 14% у понеділок як реакція інвесторів на новини навколо візиту генерального директора компанії Ілона Маска до Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

У неділю Tesla заявила, що регулятори Китаю зняли певні обмеження на її автомобілі після виконання вимог країни щодо безпеки даних.

Цей крок викликав в інвесторів очікування, що програмне забезпечення (ПЗ) Tesla для допомоги водієві Full Self-Driving (FSD) незабаром стане доступним у країні, яка є найбільшим ринком електромобілів.

Tesla протягом багатьох років пропонує свою технологію FSD у Китаї, але з обмеженим набором функцій, зокрема, без автоматичної зміни смуги руху.

Також Tesla поки не виробляє і не продає автомобілів, здатних повністю автономно їздити. Компанія продає системи допомоги водієві з «Рівнем 2», що продаються під брендом FSD.

Читайте також: Tesla знижує ціни у кількох країнах через падіння продажів

Як відомо, «Рівень 2» означає часткову автоматизацію. Такі автомобілі можуть допомогти в управлінні або прискоренні та дозволити водієві відключитися від певних своїх завдань. Проте водій повинен завжди бути готовим взяти під контроль транспортний засіб, і саме водій відповідає за більшість важливих для безпеки функцій.

Як повідомляв Укрінформ, Tesla знизила ціни на кілька моделей електромобілів у США, Китаї та Німеччині, оскільки автовиробник стикається з падінням обсягів продажу.

Департамент автомобільних транспортних засобів Каліфорнії подав до суду на компанію Маска за неправдиву рекламу систем автопілота та системи допомоги водієві FSD.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-