Україна в понеділок залучала аварійну допомогу для підтримки енергосистеми

Україна в понеділок залучала аварійну допомогу для підтримки енергосистеми

Укрінформ
НЕК «Укренерго» 15 квітня через дефіцит в енергосистемі у вечірні години залучало аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Вчора, 15 квітня, в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії – був наявний дефіцит. Для підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» з 20:00 до 22:00 залучав аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі та Румунії загальним обсягом 800 МВТ-год.», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок 16 квітня на Харківщині застосовані графіки погодинних відключень, знеструмлено близько 200 тис. споживачів. Обмежується також енергоспоживання промисловості у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Читайте також: Галущенко зустрівся з єврокомісаром - говорили про імпорт електроенергії в Україну

В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались, однак Укренерго закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами у години добового максимуму споживання - з 19:00 до 21:00.

Ремонтні бригади Укренерго повернули в роботу частину обладнання, пошкодженого при обстрілах у центральному регіоні. Це допоможе підвищити надійність живлення в одній з областей.

Читайте також: На електростанціях вийшли у ремонти три енергоблоки - Укренерго

Імпорт електроенергії 16 квітня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 13 100 МВт-год. Експорт не планується.

Як повідомлялося, три енергоблоки на електростанціях вийшли у планові та аварійні ремонти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-