На електростанціях вийшли у ремонти три енергоблоки - Укренерго

На електростанціях вийшли у ремонти три енергоблоки - Укренерго

Укрінформ
Три енергоблоки на електростанціях вийшли у планові та аварійні ремонти. НЕК «Укренерго» закликає українців ощадливо використовувати електроенергію з 19:00 до 21:00.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

«На електростанціях виведено в планові та аварійні ремонти три енергоблоки. Вчора для підтримки збалансованої роботи енергосистеми з 08:40 до 17:40 обмежувалась робота об’єктів ВДЕ, по потужності до 1566 МВт в окремі години», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранок 15 квітня на Харківщині застосовані графіки погодинних відключень, знеструмлено близько 240 тисяч споживачів. Обмежується також енергоспоживання промисловості у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались, однак Укренерго закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами у години добового максимуму споживання - з 19:00 до 21:00.

Читайте також: Українська енергосистема втратила значний обсяг генерації - Галущенко

Імпорт електроенергії 15 квітня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 9242 МВт-год. Експорт не планується.

Як повідомлялося, через російську атаку у ніч на 11 квітня пошкоджені підстанції НЕК «Укренерго» та електростанції у п'яти областях. Зокрема, постраждало обладнання двох ТЕС компанії ДТЕК. На Київщині знищена Трипільська ТЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-