Україна експортувала морським коридором 33,8 мільйона тонн вантажів - Кубраков

Україна експортувала морським коридором 33,8 мільйона тонн вантажів - Кубраков

Укрінформ
Українським морським коридором, який було відкрито в серпні минулого року, вже відправлено на експорт 33,8 млн т вантажів, з них 23,1 млн т – аграрна продукція.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"33,8 млн тонн вантажів експортовано Українським коридором за 7 місяців. Це більше, ніж було експортовано за рік роботи Зернової ініціативи", - ідеться в повідомленні.

Кубраков нагадав, що коридор було відкрито у серпні 2023 року – місяць по тому, як Росія остаточно вийшла із Чорноморської зернової ініціативи та розпочала системні атаки на портову інфраструктуру та агропотужності.

За словами урядовця, на сьогодні Українським коридором пройшло 1140 суден, які експортували 33,8 млн т вантажів до 40 країн світу. З них 23,1 млн т – продукція українських аграріїв.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 150 суден, які мають експортувати майже 5 млн т вантажів.

"Можемо говорити, що ми вийшли майже на довоєнні обсяги експорту з портів Великої Одеси, а також запровадили значно ефективніший логістичний шлях без участі держави-агресора, продовжуючи бути гарантом продовольчої безпеки світу", - підсумував віцепрем'єр.

Читайте також: До Судану прибула друга партія українського борошна

Як повідомлялось, за рік роботи Чорноморської зернової ініціативи Україна експортувала 33 млн т продукції.

Морський коридор, що діє сьогодні, дає ширші можливості за обсягом та кількістю товарів. Із березня 2024 року коридор запрацював у цілодобовому режимі, що дає змогу ще збільшити його пропускну спроможність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-