Мінвідновлення анонсувало реформу у сфері пасажирських перевезень

Мінвідновлення анонсувало реформу у сфері пасажирських перевезень

Укрінформ
До кінця року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запровадить низку змін, які покликані реформувати сферу внутрішніх перевезень.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра Сергій Деркач, передає Укрінформ.

«Починаємо поступові зміни у сфері внутрішніх перевезень… Будемо чесними, проблем у сфері внутрішніх пасажирських перевезень немало. Це проведення конкурсів на міжобласні маршрути, взаємодія перевізників з автостанціями, нелегальні перевезення, забюрократизоване регулювання. Поступово працюємо над їх вирішенням», - розповів він.

Уже 30 квітня має відбутися перший конкурс на міжобласні маршрути. На нього буде виставлено 10 маршрутів. Загалом планується протягом року провести конкурс на близько 60 маршрутів.

Готує Мінвідновлення і запуск електронної системи єКонкурс для перевізників, які зможуть подавати документи для участі в конкурсах на маршрутах без втручання людського чинника. Паралельно планується спростити паспорт маршруту і залишити в ньому лише обов’язкові елементи, визначені законом.

Читайте також: Україна і Британія готуються співпрацювати у сфері пасажирських перевезень

Серед планів, які міністерство хоче реалізувати до кінця року, - впорядкування мережі автостанцій та закріплення зрозумілих і прозорих умов для відкриття нових. За словами Деркача, це дозволить перевізникам нормально планувати маршрути, а органам контролю - визначати відповідальних за неякісне надання послуг.

Як повідомлялося, у 2023 році з 60 млрд грн, необхідних для компенсації перевезення автотранспортом пільгових категорій громадян, перевізники отримали лише 3,6 млрд грн, або 6%.

Фото: Сергій Деркач, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-