McDonald's поступово повертає українських постачальників для своїх ресторанів

McDonald's поступово повертає українських постачальників для своїх ресторанів

Укрінформ
В Україні локальні інгредієнти у меню McDonald`s становлять близько 60% і їх частка поступово збільшується.

Про це під час пресконференції повідомила генеральний директор McDonald's в Україні, Чехії, Словаччині Юлія Бадрітдінова, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні близько 60% продуктів у нас становлять локальні інгредієнти і товари. До війни це було 70%. Деякі позиції нам довелося заміщувати, тим не менш 60% - достатньо велика цифра, повністю на імпорт ми не перейшли», - сказала Бадрітдінова.

Вона підкреслила, що основні великі постачальники в Україні залишилися партнерами мережі після відновлення роботи закладів.

Зокрема, компанія Bimbo QSR Україна, розташована у Дніпрі, продовжує випікати для ресторанів булки. Вона не зачинялася ні на день і після повернення McDonald`s у вересні 2022 року продовжила працювати з компанією.

Так само продовжує співпрацю з McDonald`s завод у Козятині Вінницької області, що робить для біг-маків м’ясні котлети.

«Це фактично міжнародний партнер нашої компанії, його біфштекси використовують ресторани мережі і в інших країнах. На певний період вони консервували свої лінії, які працювали на наші ресторани, але як тільки ми відновилися, вони також повернули виробництво», - розповіла Бадрітдінова.

Читайте також: McDonald's позивається до суду проти тих, хто закликав його бойкотувати

В той же час окремі позиції в меню довелося замінити імпортними складовими. Одним з них став соус для бургерів, який до війни для McDonald`s виготовлявся на потужностях ПАТ «Чумак».

«Коли завод потрапив в окупацію, ми одразу переключилися на альтернативний продукт в нашій системі, він постачався з Польщі. Зараз ми поступово відновлюємо виробництво соусів за нашими рецептурами на ТОВ «Асканія-Пак». Відновили ми і співпрацю з місцевими виробниками салатів, які спочатку відновлення нам привозили також з Польщі», - додала керівник компанії.

Як повідомлялося, за підсумками 2023 року McDonald's в Україні відновив роботу на 70% показників 2021 року. Наразі працює 101 ресторан з 117 існуючих.

Фото надали в компанії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-