McDonald's в Україні відновив бізнес на 70% від показника довоєнного періоду

McDonald's в Україні відновив бізнес на 70% від показника довоєнного періоду

Укрінформ
За підсумками 2023 року McDonald's в Україні відновив роботу на 70% показників 2021 року. Наразі працює 101 ресторан з 117 існуючих.

Про це під час пресконференції повідомила генеральний директор McDonald's в Україні, Чехії, Словаччині Юлія Бадрітдінова, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми приблизно на 70% відновили бізнес до показника довоєнного періоду. Нам вдалося вийти на нормальну операційну діяльність. Так, сьогодні в Україні працює 101 ресторан зі 117 існуючих. 16 закладів залишаються закритими, це переважно на сході країни. З початку повномасштабного вторгнення ми відкрили 10 нових ресторанів і щомісяця обслуговували до 7 млн клієнтів», - сказала Бадрітдінова.

Юлія Бадрітдінова
Юлія Бадрітдінова

За її інформацією, чистий дохід компанії в Україні за 2023 рік склав близько 13 млрд грн, податків було сплачено на суму 1,3 млрд грн.

«Ми не тільки розвиваємо бізнес, ми продовжуємо інвестувати. McDonald's в Україні – повністю компанія з іноземними інвестиціями. Український підрозділ – єдиний серед усіх, який не має франчайзингу і повністю керується американською компанією. Відтак, всі інвестиції йдуть від головного офісу. Минулого року у відкриття 10 нових ресторанів та оновлення поточних закладів було інвестовано 1 млрд грн», - додала керівник.

Читайте також: McDonald`s планує відкрити 50 тисяч закладів до 2027 року

До кінця 2024 року в Україні планується відкрити щонайменше 6 нових закладів, зокрема перші ресторани мають запрацювати у Чернівцях та на Закарпатті.

«Ми плануємо відкрити не менше шести ресторанів. В залежності від ситуації, якщо зможемо, відкриємо більше. Також ми намагаємося здійснювати всі програми, які запроваджують заклади в інших країнах. Тобто ми тут не відстаємо і показуємо, що Україна розвивається разом із усіма», - додала Бадрітдінова.

Як повідомлялося, корпорація McDonald`s планує відкрити 50 тис. закладів в усьому світі до 2027 року. Наразі мережа налічує понад 41 тис. ресторанів і вже запланувала відкриття інших 2 тис. до кінця цього року.

Фото надали в компанії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-