Прем’єр Китаю запевнив очільницю МВФ у стабільності зростання економіки країни

Прем’єр Китаю запевнив очільницю МВФ у стабільності зростання економіки країни

Укрінформ
Прем’єр-міністр Китаю Лі Цян під час зустрічі в Пекіні з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою запевнив, що китайська економіка стабільна і від початку нинішнього року демонструє стійке зростання.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

За словами прем'єра, світова економіка відновлюється все ще повільно, тож зростання ВВП Китаю цього року приблизно на 5%, як заплановано урядом, стане важливою перевагою для неї.

«Від початку цього року економічне відновлення Китаю постійно консолідується та зміцнюється, досягнувши гарного старту і заклавши міцну основу для досягнення річних цілей економічного та соціального розвитку», - сказав Лі.

На його переконання, в довгостроковій перспективі китайська економіка має переваги в інституціях, ринках, галузях, людських ресурсах та інноваціях, а її довгострокові позитивні основи не змінилися і не зміняться.

При цьому, додав Лі, Китай неухильно сприятиме відкритості зовнішньому світу і взаємовигідній співпраці з іншими країнами.

Глава уряду відзначив успішну співпрацю між Китаєм і МВФ та висловив сподівання, що фонд продовжуватиме відігравати позитивну роль у просуванні економічної глобалізації та вільної торгівлі.

Георгієва, йдеться в повідомленні, подякувала Китаю за підтримку МВФ і сказала, що минулого року економічне зростання КНР перевищило очікування та зберегло гарну динаміку розвитку в таких сферах, як "зелена" і цифрова економіки та штучний інтелект.

«МВФ не погоджується з політизацією економічних питань та готовий і далі поглиблювати співпрацю з Китаєм, щоб допомогти йому в економічних перетвореннях, модернізації, реформах та відкритості, а також для посилення представництва та голосу Китаю в МВФ», - зазначила глава фонду.

Читайте також: Китайський банк, створений для роботи з Іраном, припинить обробляти платежі з Росії - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, уряд Китаю цього року планує зберегти темпи зростання національної економіки на рівні 5% та збільшити на понад 7% - до 1,7 трлн юанів (239 млрд дол.) - витрати на оборону.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-