Введення тарифів на експорт зерна з Росії позбавить її надходжень від ЄС - фон дер Ляєн

Введення тарифів на експорт зерна з Росії позбавить її надходжень від ЄС - фон дер Ляєн

Укрінформ
Запровадження Європейським Союзом тарифів на ввезення в ЄС російського та білоруського зерна дозволить зменшити його ринкову конкурентоспроможність та позбавить Росію надходжень з аграрного ринку ЄС.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками дводенного засідання Європейської ради заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми були дуже чіткими в цьому: ми не хочемо, щоб Росія мала будь-які надходження з нашого сільськогосподарського ринку. Запровадження тарифів на російське та білоруське зерно зменшує його конкурентоспроможність. По-друге, ми не хочемо, щоб російське зерно впливало на наш зерновий ринок та на сільське господарство в Європейському Союзі в цілому», - зазначила президент Єврокомісії.

При цьому вона нагадала, що ЄС, який не хоче бачити російську зернову продукцію на власному ринку, не буде припиняти транзит такої продукції до третіх країн, що залишається можливим. Це дозволить продовжити поставки зерна для країн, які його потребують, зокрема, для країн так званого Глобального півдня, та для інших регіонів світу.

Читайте також: Єврокомісія оголосила про наміри підвищити тарифи на імпорт зерна з Росії й Білорусі

«Тож, з нашого боку це зважена дія, яка дозволяє нам досягти нашої мети, щоб не надати Росії жодних можливостей отримувати доходи від Європейського Союзу та втручатися у наш зерновий ринок», - додала фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулося дводенне засідання Європейської ради, на якому лідери країн - членів ЄС розглянули питання щодо невідкладного збільшення обсягів військової допомоги для України, нарощування потенціалу європейської оборонної промисловості, зміцнення оборонних спроможностей та економічної стійкості самого Європейського Союзу.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-