В Україні вперше провели електронні збори акціонерів

В Україні вперше провели електронні збори акціонерів

Укрінформ
В Україні успішно проведено перші збори акціонерів у електронному форматі через авторизовану Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) електронну систему; цей процес повністю супроводжував Центральний депозитарій.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба НКЦПФР.

"Збори були проведені 20 березня 2024 року однією з компаній групи МХП. Ці збори стали першими проведеними в історії України електронними зборами акціонерів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що електронні збори відкривають нові перспективи для ефективного управління та забезпечують прозорість у процесі прийняття рішень. Тепер акціонери можуть брати активну участь у важливих рішеннях, користуючись передовими сучасними технологіями електронного голосування.

«Впровадження електронного голосування в Україні - це важливий технологічний крок вперед та впевнений рух стандартів корпоративного управління як до європейських, так і до світових. Цей механізм проведення зборів зрозумілий іноземним інвесторам, що може зробити нашу економіку привабливішою для залучення коштів», - прокоментував голова Нацкомісії Руслан Магомедов.

Як пояснив голова правління ПАТ «НДУ» Олексій Юдін, електронне голосування стало можливим завдяки створенню нової системи - Veleten.

Читайте також: Нацкомісія ухвалила рішення щодо діяльності учасників ринків під час війни

«Маючи успішний досвід впровадження послуг, таких як дистанційні збори та збори власників облігацій, ми сфокусувалися на створенні технологічної платформи для проведення електронних зборів. У результаті більш ніж річної роботи команди НДУ було запроваджено нову систему Veleten, яка забезпечить практику електронного голосування в Україні і буде основою для інших послуг Центрального депозитарію», - сказав Юдін.

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила зміни щодо особливостей проведення електронних загальних зборів акціонерів у період воєнного стану.

Фото: depositphotos/zurijeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-