Фонд гарантування повторно виставив на продаж активи чотирьох банків-банкрутів

Фонд гарантування повторно виставив на продаж активи чотирьох банків-банкрутів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж пул кредитів, до складу якого увійшли активи чотирьох банків, із загальною стартовою ціною 129,3 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

«14 лютого у системі Прозорро.Продажі запланований аукціон з продажу великого галузевого пулу кредитів, об’єднаних за спільною ознакою КВЕД боржника - «оптова та роздрібна торгівля». До складу лоту увійшли активи чотирьох банків, що ліквідуються Фондом гарантування. На продаж пул виставляється повторно», - йдеться в повідомленні.

Так, одним лотом на аукціон виставлено права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами (190 позицій), дебіторська заборгованість (31 позиція) та основні засоби (618 позицій).

Читайте також: Фонд гарантування оголосив два аукціони з продажу кредитів банку «Форвард»

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами складає майже 3,2 млрд грн. Із них 1,7 млрд грн - заборгованість за договорами з МР Банком, 0,7 млрд грн - за договорами Промінвестбанку, 0,6 млрд грн - за договорами Мегабанку та 0,3 млрд грн - банку «Січ».

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено, зокрема, об’єкти житлової та комерційної нерухомості, земельні ділянки, фінансову поруку. За частиною договорів відсутні оригінали документів, а третина угод мають тривалий термін прострочки - понад 7 років.

Початкова ціна пулу становить 129,3 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, до банків, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за 2023 рік надійшло 7,175 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-