Петренко: Досі не повернули і копійки з вкрадених Януковичем $40 мільярдів

Петренко: Досі не повернули і копійки з вкрадених Януковичем $40 мільярдів

Укрінформ
За президентства Віктора Януковича з України було виведено від 30-ти до 40 мільярдів доларів, проте й досі жодна копійка з цих активів не повернута до держбюджету.

Про це розповів міністр юстиції Павло Петренко під час ІІІ Міжнародної конференції з повернення активів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За оцінками різних експертів, з України було виведено 30-40 млрд доларів за неповні 4 роки правління Януковича. Можу констатувати, що станом на сьогодні жодна копійка з цих коштів не повернута українському народові й українському бюджету", - зазначив керівник Мін'юсту.

Він нагадав, що українською владою на банківських рахунках заарештовано 1,5 млрд доларів з активів Януковича, проте ці гроші неможливо направити до бюджету через відсутність законодавства про цивільну спецконфіскацію. За словами Петренка, Верховна Рада вже 12 разів "провалювала" відповідні законопроекти.

У цьому зв'язку міністр наголосив, що дуже важко просити міжнародних партнерів повернути вкрадені Януковичем і його найближчим оточенням активи, коли сама Україна не може цього зробити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-