Резерви НБУ: у Dragon Capital не поділяють оптимізму Гонтаревої

Резерви НБУ: у Dragon Capital не поділяють оптимізму Гонтаревої

Укрінформ
Міжнародні резерви Національного банку до кінця 2016 року можуть становити близько $17,5 млрд, а до кінця 2017 року - $20 млрд.

Таку думку висловила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан, йдеться у прес-релізі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Подальше отримання фінансування від МВФ та інших офіційних кредиторів залишається критичним фактором для динаміки резервів НБУ, які, згідно з нашим прогнозом, можуть зрости до $17,5 млрд на кінець 2016 і до $20 млрд на кінець 2017 р.", - йдеться у повідомленні.

В Dragon Capital не виключають, що, незважаючи на низькі світові ціни на нафтуу поточному році, зовнішньоторговельний баланс України буде знаходиться переважно під впливом негативних факторів, а саме: дешевизна сталі і залізної руди, очікуване зниження експорту зернових, негативний вплив торговельних обмежень з боку Росії і девальвація валют основних торговельних партнерів.

"За нашою оцінкою, без коригувальних заходів дія цих факторів може призвести до збільшення дефіциту поточного рахунку до 3% ВВП. Однак помірна девальвація національної валюти допоможе скоротити розрив поточного рахунку", - відзначають у компанії.

На думку експертів, до кінця поточного року гривня може девальвувати до 29-30 грн/$.

"Очікуючи ослаблення гривні до 29-30 грн/$ до кінця року, ми прогнозуємо помірне погіршення балансу поточного рахунку до 0,8% ВВП у 2016 р. і 1,3% ВВП в 2017 р.", - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, станом на кінець 2015 року міжнародні резерви України становили 13,3 млрд, хоча раніше прогнозувалися Нацбанком на рівні $18 млрд. Тим не менш, за прогнозами НБУ, вже до кінця нинішнього року міжнародні резерви країни повинні становити $19,6 млрд, а до кінця 2017 року - $22,3 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-