СКУ долучився до проєкту з міжнародного права від Києво-Могилянської академії

СКУ долучився до проєкту з міжнародного права від Києво-Могилянської академії

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) став інформаційним партнером проєкту Національного університету «Києво-Могилянська академія» – серії онлайн-вебінарів з міжнародного права «KMAcademic Talks: International Law and the War», які відбуватимуться з квітня по червень.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, проєкт має на меті обговорення актуальних питань міжнародного права в умовах російської агресії проти України. Також будуть представлені дослідження науковців та науковиць університету, які працюють з темами російських злочинів в Україні та протидії у міжнародному вимірі. 

Організатори кажуть, що спільна платформа дозволить не лише дискутувати на визначені теми, але й сформувати перелік стійких аргументів і доказів порушення прав зі сторони Росії, які можна використовувати як у процесі адвокації, під час профільних заходів, так і тим, хто коментує тему війни в медіа чи виступає на публічних заходах. 

СКУ надаватиме інформаційну підтримку «KMAcademic Talks». Зокрема, шляхом поширення матеріалів про вебінари, залучення представників українських громад до заходів, налагодження комунікації між НаУКМА та українською діаспорою, а також сприяння створенню спільноти довкола цих важливих дискусій.

Перша зустріч у рамках ініціативи відбудеться вже 6 квітня. На ній йтиметься про екологічний вимір російських воєнних злочинів та наслідки жорстокої атаки на Каховську ГЕС у червні 2023 року.

Головний спікером на події буде доцент Національного університету «Києво-Могилянська академія» (КМА), кандидат юридичних наук Дмитро Коваль. Зареєструватися на зустріч можна за посиланням. Після підтвердження реєстрації ви отримаєте запрошення на лекцію.

Нагадаємо, Освітня референтура Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) у партнерстві зі Світовою координаційною виховно-освітньою Радою Світового конгресу українців (СКВОР СКУ) запросила освітян діаспорних шкіл на освітній вебінар «Пропусти Чорнобиль крізь серце. Специфіка уроку історії України у школі діаспори», який відбудеться 7 квітня.

Фото: ukma.edu.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-