Українці Франції бойкотуватимуть участь росіян в Олімпіаді

Українці Франції бойкотуватимуть участь росіян в Олімпіаді

Укрінформ
Українська громада Франції готується бойкотувати участь спортсменів з Росії та Білорусі під нейтральним прапором в Олімпійських іграх-2024 у Парижі, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрезидент Світового конгресу українців в Західній Європі Володимир Когутяк, йдеться на сайті СКУ.

«У Парижі французи й українці готуються до Олімпійських ігор, працюючи рука в руку. Українці в Парижі планують зустрічі з нашими українськими спортсменами й вболівати за них, але водночас ми разом з мерією Парижа готуємося до протестів проти приїзду російських і білоруських спортсменів, під яким прапором вони б не були», – розповів Когутяк. 

За його словами, українська громада розглядає нині всі сценарії дій, які ще раз нагадають всьому світу хто такі росіяни й білоруси. Олімпійські ігри – чудова нагода. 

«Кількість людей в Парижі подвоїться під час Олімпіади, адже очікується близько 10 мільйонів туристів на цей період. Для нашої громади це буде ще один шанс провести багато різних заходів в публічних місцях, що б вкотре нагадати кожному, що Олімпіада відбувається в Парижі під мирним небом лише тому, що Україна захищає його», – підсумував віцепрезидент СКУ в Західній Європі.

Нагадаємо, у грудні 2023 року виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив росіян і білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором. 

Світовий конгрес українців засудив це рішення, висловивши переконання, що міжнародні спортивні змагання не повинні використовуватися для відбілювання геноцидної війни Росії в Україні, для приховування її злочинів проти людяності та для сприяння толерантності до війни та руйнування.

Фото: Tanya Yakoviv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-