Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У Китаї креативно збирали гроші для АТО. Фото

У Китаї креативно збирали гроші для АТО. Фото

Укрінформ
Флешмоб "Flag for Ukraine" ("Прапор для України") відбувся в суботу в Пекіні на території Посольства України в КНР.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Китаї.

У заході взяли участь близько 300 людей з понад 10 країн світу, в тому числі багато китайців. Усі вони створили прапор України, переодягнувшись у жовті та блакитні футболки. Оригінальний малюнок для футболок створила ініціатор та ідейний керівник проекту, відомий український дізайнер Анжела Лисиця.

Усього було зроблено 450 футболок. Завдяки їх продажу вдалося зібрати понад 60 тис юанів (майже $10 тис.), які підуть на допомогу пораненим у зоні АТО. Гроші вирішили передати до військового шпиталю в Ірпіні для протезування.

"Нашу з групою однодумців ідею підтримало Посольство України в КНР. Першим нашим завданням було зібрати кошти, другим – зібрати українців", - розповіла кореспонденту агентства Анжела Лисиця, додавши, що й те, і друге вдалося дуже гарно. Атмосфера була чудова.

Читате також: Європейці "обливаються кров'ю" заради України. Відео

Посол України в Китаї Олег Дьомін подякував усім, хто прийшов для того, щоби підтримати Україну. "Ваша присутність тут сьогодні свідчить про те, що ми разом, що Україна – не сама в такий нелегкий для неї час", - сказав він.

Це перший подібний захід на підтримку України в Китаї.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-