В Одесі відкрили експозицію італійських та місцевих митців, зроблену із куль

В Одесі відкрили експозицію італійських та місцевих митців, зроблену із куль

Фото
Укрінформ
На Думській площі в Одесі відкрили тимчасову експозицію спільного артпроєкту митців місцевих та Італії, зроблену з 33-х куль. В експозиції використані фрагменти знищеної техніки окупантів, їхньої зброї та осколків ракет.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Геннадій Труханов, передає Укрінформ.

«На Думській площі відкрито тимчасову експозицію спільного артпроєкту митців з Одеси та Італії. В його основі — скульптура Михайла Реви «ПРОЗРІННЯ» або «EPIPHANY», яка буде експонуватись під час Великодніх свят, а потім буде представлена на Венеційському Бієнале», - написав мер.

Він розказав, що останні два роки Рева досліджує предмети, що несуть у собі енергію війни, трансформуючи їх в нові метафоричні образи. Мовою візуального мистецтва майстер розповідає про злочини російської армії, використовуючи фрагменти знищеної техніки окупантів, зброї та осколків ракет, які ворог направляє для вбивства та руйнування цивільних об’єктів.

За словами Труханова, скульптурна композиція «ПРОЗРІННЯ» або «EPIPHANY» (висота 3 метри, матеріал — сталь і мідь) представляє оправу для окулярів, зроблену з 33-х куль. Частина куль зображена у вигляді квітів, адже коли вони розриваються в тілі людини, перетворюються на схожі за формою елементи.

«Є і ще один сенс, закладений в роботі: це букви «ХВ», які утворюються скульптурою. Це не випадково, а є відсиланням до християнського «Христос Воскрес» як символу перемоги над смертю заради життя та любові», - підкреслив мер.

Читайте також: У Британії українка створила арт-інсталяцію з речами із постраждалих від війни будинків

Як повідомлялося, наступного місяця Італія підпише нову угоду із ЮНЕСКО та Україною щодо відбудови Одеси та її кафедрального собору, пошкодженого російським обстрілом влітку минулого року.

Фото: Телеграм / Геннадій Труханов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-