У Запоріжжі з аншлагом пройшла прем'єра фільму про бої за Донецький аеропорт

У Запоріжжі з аншлагом пройшла прем'єра фільму про бої за Донецький аеропорт

Укрінформ
У Запоріжжі з аншлагом пройшла прем'єра фільму "Воїни духу" про бої за Донецький аеропорт українських кінематографістів Анни Мартиненко і Тетяни Кулаковської.

На прем'єру стрічки, показ якої в Києві та інших містах України розпочнеться 19 січня, зібралося так багато запоріжців, що, для того, що б вмістити всіх бажаючих у глядацькій залі кінотеатру ім. Довженка довелося встановлювати додаткові стільці. Частина глядачів, яким навіть після цього місць не вистачило, дивилися фільм про легендарний захист ДАП стоячи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, представлена сьогодні в Запоріжжі стрічка – фільм, зібраний на основі кадрів, знятих в аеропорту його захисниками під час боїв і перепочинків між ними і відео спогадів тих, хто захищав Донецький аеропорт, зняте після виходу наших бійців. Використані у фільмі кадри відносяться до різних етапів оборони аеропорту, а сама стрічка розповідає про останні найбільш драматичні дні його захисту: руйнуваннятерміналу, газову атаку і вихід українських героїв – "кіборгів".

Перед показом стрічки на сцену під оплески глядацької залу піднялися запорізькі "кіборги", які брали участь у захисті ДАП. Оплесками зустріли і пропозицію одного з них – нині депутата Запорізької міськради В'ячеслава Зайцева, назвати вулицю у Запоріжжі на честь героя, якому повернутися живим не вдалося, – Олександра Пиваварова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-