Іллєнко сказав, скільки українських повнометражних фільмів зараз знімають

Іллєнко сказав, скільки українських повнометражних фільмів зараз знімають

Укрінформ
Станом на сьогодні у виробництві 20 повнометражних ігрових українських фільмів.

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми зараз маємо у виробництві приблизно 20 повнометражних фільмів - одні вже закінчують виробництво, інші запускаються. Але вони всі дуже різні. Тобто ми хочемо запропонувати глядачу різноманітність жанрів, різноманітність кіномови для того, щоб в принципі навіть десь поекспериментувати", - сказав Іллєнко.

Водночас він зазначив, що українське кіно в останні роки поступово долає упередження, яке створювалося протягом 20 років, про те, що воно є нецікавим. А з іншого боку, традиційно, як і будь-який інший глядач, український хоче дивитися кіно, побудоване на знайомих для нього типажах, архетипах, культурних кодах і символах.

"З кіноекрана глядач хоче бачити себе і близьких людей. Це один з тих моментів, який працює на руку українському кіно, яке значно більше, ніж американське, ментально наближене до українського глядача", - вважає Іллєнко.

Він сказав, що певний період часу український глядач саме з цієї причини сприймав російське кіно як вітчизняне - тому що воно за цими параметрами значно ближче, ніж американське, чи французьке, чи італійське.

"У зв'язку з останніми подіями прийшло чітке розуміння, що є українське кіно і що є російське. Тому з кожним релізом українських фільмів збільшуватиметься аудиторія українського кіно та  долатимуться певні упередження", - переконаний голова Держкіно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-