Символічний вогонь

Символічний вогонь "КіноДоку" запалили на батьківщині Довженка

Укрінформ
Попри цілоденну зливу, символічний вогонь І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "КіноДок", який сьогодні ввечері урочисто відкривається в Чернігові, таки запалили на батьківщині видатного українського кінорежисера Олександра Довженка у Сосниці - в хаті-музеї, де народився і виріс митець.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор Сосницького літературно-меморіального музею О. Довженка Любов Наконечна.

"Через дощ ми провели це дійство в хаті Довженка, 20 китайських ліхтариків у небо, як планувалося, звісно, не запускали. Фестивальний вогонь від лампадки, що стоїть у хаті під іконами, запалили студенти нашого сільськогосподарського технікуму. Ліхтарик із цим полум'ям організатори фестивалю повезли в Чернігів", - розповіла вона.

За словами пані Людмили, церемонія проходила в умовах відсутності електроенергії. У зв'язку з цим телевізійники мусили скористатися власними автономними джерелами енергії.

На урочистому заході в музеї виступили голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько та місцевий фольклорний колектив "Криниці". Також були присутні організатори фестивалю "КіноДок" Дмитро Чирипюк та Ганна Лемківська.

Як повідомляло агентство, офіційне відкриття І Міжнародного фестивалю патріотичного документального кіно "КіноДок" відбудеться у Чернігові о 20-й годині. У фестивальному конкурсі за призові місця змагатимуться 20 нових документальних фільмів, більшість із яких - вітчизняного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-