Справа Вайнштейна: суд Нью-Йорка призначив новий розгляд

Справа Вайнштейна: суд Нью-Йорка призначив новий розгляд

Укрінформ
Апеляційний суд Нью-Йорка скасував вирок опальному голлівудському продюсеру Гарві Вайнштейну за зґвалтування і призначив новий судовий розгляд у справі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Суд визнав, що суддя у першій інстанції ухвалив неправомірні рішення, зокрема, рішення дозволити жінкам свідчити щодо звинувачень проти Вайнштейна, які не були частиною справи.

AP зазначає, що Апеляційний суд Нью-Йорка призначив провести новий розгляд справи.

Нині 72-річний Вайнштейн відбуває 23-річний термін ув'язнення у в'язниці Нью-Йорка після того, як його чотири роки тому засудили за звинуваченнями в зґвалтуванні асистентки у 2006 році та акторки в 2013 році.

Попри сьогоднішнє рішення, він залишатиметься у в’язниці, оскільки у 2022 році в Лос-Анджелесі його визнали винним у ще одному зґвалтуванні та засудили до 16 років ув’язнення.

При цьому в Лос-Анджелесі Вайнштейна виправдали за звинуваченнями щодо однієї з жінок, які давали свідчення в Нью-Йорку.

Читайте також: У США оголосили вирок зброяці фільму «Іржа» у справі про загибель операторки Галини Гатчінс

Як повідомлялося, Гарві Вайнштейн - американський кіновиробник, відомий як співзасновник та голова кіностудії «Miramax Films». Він був лауреатом премій «Оскар» і BAFTA за фільм «Закоханий Шекспір» та вважався одним із найвпливовіших продюсерів Голлівуду.

У жовтні 2017 року Вайнштейн втратив свій титул після того, як десятки актрис звинуватили його в сексуальних домаганнях, у тому числі знаменитості – Ешлі Джад, Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Кара Делевінь та інші.

Фото: Stephanie Keith/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-