Представник голландського музею опублікував ще одне фото у справі про вкрадені картини

Представник голландського музею опублікував ще одне фото у справі про вкрадені картини

Укрінформ
Представник голландського музею Westfries, якого музей найняв для повернення вкрадених картин, які начебто можуть знаходитись в Україні, Артур Бранд опублікував фото, надіслане до посольства Нідерландів у Києві.

Фотографію, на якій зображено зворотній бік картини і випуск газети "Україна молода", він виклав у своєму Twitter.

"Зворотній бік картини Богарта. Надіслано до голландського посольства Борисом Гуменюком", - йдеться у пості.

Як повідомляв Укрінформ, минулого понеділка на сайті нідерландського музею Westfries з'явилося повідомлення, що викрадена з цього закладу 2005 року колекція картин голландських художників знаходиться в Україні. За повідомленням музею, у липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених із Westfries і зажадали викуп у 50 мільйонів євро.

Борис Гуменюк - один із зазначених переговорників - заперечує всі звинувачення і стверджує, що представник голландського музею сам просив його допомогти повернути картини, знайдені під час бойових дій в одному з будинків поблизу Донецька, та пропонував винагороду.

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс повідомив, що питання про необхідність якомога швидшого повернення картин вже обговорене з Президентом України Петром Порошенком та міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

6 квітня 2016 року в Нідерландах має відбутися референдум щодо Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною.

Колекція зникла із Westfries у ніч проти 9 січня 2005 року. Загалом зникли 24 картини і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції XVII і XVIII століття. Нині представники музею припускають, що вкрадені витвори мистецтва мають намір перепродати третім особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-