У Британії вважають, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії

У Британії вважають, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії

Укрінформ
Українські війська збільшать кількість дальніх ударів по Росії, оскільки надходження західної допомоги дасть можливість Києву сформувати війну «набагато сильнішими способами».

Про це сказав глава збройних сил Великої Британії Тоні Радакін в інтерв'ю Financial Times, передає Укрінформ. 

Радакін визнав, що оборона України зараз не в найкращому стані, триває важка боротьба, щоб відбити наступи російських військ.

Однак, за його словами, такий похмурий "знімок" війни не враховує довгострокових тенденцій на користь Києва. Вони охоплюють нещодавнє надання військової допомоги зі США та Європи, дедалі ефективніші далекобійні атаки України та «повну неспроможність» Москви зупинити основний експорт українського зерна через Чорне море.

Читайте також: Надання Україні ATACMS свідчить про непохитність підтримки США - посол

«Небезпека будь-якої миттєвої оцінки (загальної - ред.) картини в тому, що вона (ігнорує - ред.) те, де ми зараз і де будемо в наступні кілька років», - сказав Радакін, додавши, що потрібно припинити «задобрювати Росію» і вірити в її «більші переваги».

Радакін не висловив жодних очевидних застережень щодо українських атак і диверсійних рейдів всередині Росії.

«У міру того, як Україна отримує більше можливостей для ведення дальньої боротьби,   її здатність продовжувати глибокі операції стане характерною рисою війни», - сказав Радакін, додавши, що ці удари «мають ефект».

Читайте також: Україні потрібно скоординувати удари ракетами ATACMS із наземними операціями - ISW

Як повідомляв Укрінформ, російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції та ракетні і безпілотні удари впродовж наступних тижнів, щоб скористатися проміжком часу до прибуття нового пакета військової допомоги від США.

Фото: Forces Net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-