Уряд виділив ще ₴8 мільярдів на будівництво фортифікацій

Уряд виділив ще ₴8 мільярдів на будівництво фортифікацій

Укрінформ
Шляхом перерозподілу видатків держбюджету понад 8 млрд грн уряд виділяє на будівництво фортифікацій.

Про це, як повідомляється у Телеграмі глави уряду, під час засідання Кабміну заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Шляхом перерозподілу видатків держбюджету сьогодні понад 8 млрд грн виділяємо на будівництво фортифікацій. Таким чином, лише від початку 2024 року на зміцнення оборонних рубежів ми спрямували майже 38 млрд грн. І на цьому не збираємося зупинятися», – заявив прем’єр.

Читайте також: Зеленський на Донеччині оглянув будівництво фортифікацій

За його словами, «наше завдання – створити надійний оборонний вал, що захистить наших воїнів та дасть більше переваги нашій армії на полі бою».

Як уточнили в Мінекономіки, кошти будуть взяті з резервного фонду державного бюджету.

«Продовжуємо працювати над посиленням обороноздатності України, укріпленням фронту та кордонів нашої держави. Роботи зі зміцнення наявних та будівництва нових фортифікаційних споруд, які ефективно стримуватимуть ворога та зберігатимуть життя наших захисників, ведуться цілодобово. Уряд готовий забезпечувати всі поточні потреби у фінансових ресурсах. Сьогодні ще понад 8 мільярдів гривень з резервного фонду державного бюджету ми спрямували залученим до будівництва фортифікацій обласним військовим адміністраціям», - зазначила перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Цього разу кошти виділено восьми ОВА, залученим до спорудження фортифікацій багато ешелонованої оборони на ключових напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня 2024 року Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про виділення додаткових 5,6 мільярда гривень для зведення фортифікаційних споруд.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-