Литва передала Україні бронетранспортери М577

Литва передала Україні бронетранспортери М577

Укрінформ
У рамках безперебійної військової підтримки Литва передала ЗСУ неназвану кількість бронемашин М577. Вони вже прибули в Україну.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони Литви.

У повідомленні також нагадується, що цього року у відповідь на запити України Литва вже поставила боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери M577, системи боротьби з безпілотниками, необхідне для зимового сезону обладнання та комплекти теплого одягу, боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf, системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, легкий штурмовик L-39ZA «Альбатрос» та інше обладнання.

M577 - командно-штабна машина, створена на базі бронетранспортеру M113 для виконання функцій мобільного командного пункту (тактичного операційного центру) рівня батальйону.

Читайте також: Литва передала Україні легкий штурмовик L-39 Albatros

Як повідомлялося, підтримка України з боку Литви є довгостроковою і вже становить мільярд євро. Литва надала Україні військову підтримку на суму близько 610 млн євро. Протягом цього року вже надано підтримку приблизно на 84 мільйони євро. Передбачається, що така динаміка підтримки триватиме.

Фото: kam.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-