Міноборони передасть НАТО перелік потреб України в нелетальній допомозі

Міноборони передасть НАТО перелік потреб України в нелетальній допомозі

Укрінформ
Міністерство оборони України завершує опрацювання і найближчим часом передасть НАТО перелік потреб у нелетальній допомозі для Сил оборони.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міноборони, про це йшлося під час зустрічі у Києві заступника міністра оборони України Станіслава Гайдера і директора Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірса Казалета.

Гайдер нагадав, що у лютому Кабінет міністрів затвердив порядок надання Україні летальної допомоги від країн-партнерів.

За його словами, цифрова система логістики LOGFAS, за допомогою якої партнери отримують інформацію про статус наданої допомоги, вже працює на повну потужність.

Читайте також: Туск - на саміті ЄС: Якби усі слова про оборону замінити на зброю, то Європа була би найміцнішою

Також покращується система звітності, своєчасне й повне звітування щодо кінцевого використання наданої допомоги є пріоритетом, сказав заступник міністра.

Міноборони завершує опрацювання переліку потреб в нелетальній допомозі для розвитку Сил оборони і найближчим часом передасть його стороні НАТО”, - наголосив Гайдер.

Як повідомляв Укрінформ, за словами високого представника Європейського Союзу Жозепа Борреля, країни Заходу мають ухвалити швидкі рішення, щоб надати Україні більше зброї, зокрема засобів протиповітряної оборони.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-