Росія повинна програти цю війну, інакше може початися Третя світова - Шмигаль

Росія повинна програти цю війну, інакше може початися Третя світова - Шмигаль

Укрінформ
Якщо Російська Федерація стане переможцем у війні проти України, це своєю чергою може призвести до Третьої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю BBC заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Якщо Україна програє, то глобальна безпекова система буде знищена. Буде багато конфліктів і війн, і це врешті-решт може призвести до Третьої світової війни. Наше спільне завдання полягає в захисті демократичних цінностей, захисті існуючої після Другої світової війни глобальної безпекової системи та забезпеченні тривалого й стійкого миру на європейському континенті. Росія повинна програти цю війну, і агресор повинен бути покараний», - сказав він.

Читайте також: Шмигаль - після удару по Чернігову: Партнери мають можливості надати Україні необхідний захист

Шмигаль також прокоментував перспективу ухвалення Конгресом США законопроєкту, що передбачає виділення допомоги Україні.

«У нас були деякі розмови сьогодні (у середу – ред.), і будуть завтра. Усі конгресмени висловлюють обережний оптимізм щодо суботи. Ми поділяємо цей оптимізм. Нам потрібні ці гроші «на вчора», не сьогодні й не завтра», - сказав він.

Глава українського уряду також відзначив, що Росія веде війну проти України на землі, а з цивілізованим світом на різних рівнях.

«Не слід забувати, що Росія веде війну проти України на землі. Проте Росія також веде війну проти цивілізованого світу, країн Заходу, у багатовимірному просторі. Поширення нею дезінформації й пропаганди впливає на багатьох людей у США, в Євросоюзі та в Україні. Нам необхідно цьому протистояти», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Військова допомога та активи РФ: Шмигаль розповів про зустріч із міністеркою фінансів США

Як повідомляв Укрінформ, спікер Майк Джонсон заявив у середу, що планує провести голосування щодо пакета допомоги цієї суботи, перед тим як Палата представників США має піти на чергові канікули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-