Військова допомога та активи РФ: Шмигаль розповів про зустріч із міністеркою фінансів США

Військова допомога та активи РФ: Шмигаль розповів про зустріч із міністеркою фінансів США

Фото
Укрінформ
Україна розраховує на розблокування Сполученими Штатами допомоги на 2024 рік, включно з безпосередньою фінансовою підтримкою, заявляє Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі

"Розраховуємо, що Сполучені Штати і далі будуть з Україною в нашій боротьбі. Що допомога нашій державі на 2024 рік буде розблокована, включно з безпосередньою фінансовою підтримкою. Наголосив на цьому під час спільних заяв для ЗМІ за підсумками зустрічі з міністеркою фінансів США Джанет Єллен", - зазначив Шмигаль.

За його словами, від початку повномасштабної війни США взяли на себе зобов’язань на майже 45 млрд доларів у сфері оборони.

Читайте також: Мінфін з початку війни залучив до бюджету $8,1 мільярда від МВФ

"Ми отримали 55 пакетів військової підтримки. Близько 22,9 млрд доларів грантів. Надзвичайно це цінуємо", - підкреслив очільник українського уряду.

За його словами, Україна вдячна лідерству США в консультаціях з країнами G7 щодо конфіскації заморожених російських активів.

"Очікуємо, що Конгрес ухвалить закон і надасть уряду США повноваження їх конфісковувати для допомоги Україні", - підкреслив він.

"З пані Єллен ми також говорили про необхідність посилення санкцій. Також поінформував про реформи, які ми реалізуємо на шляху до вступу в ЄС та НАТО", - повідомив Шмигаль.

Читайте також: Конгресу США пропонують дозволити конфіскацію активів Росії на користь України - Маркарова

Як зауважив Прем'єр-міністр, "ми готові поглиблювати нашу двосторонню співпрацю, спрямовану на перемогу у цій війні та встановлення справедливого миру для України та для Європи".

Глава уряду України зустрівся з Міністеркою фінансів США Джанет Єллен / Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня республіканська більшість у Палаті представників представила пакет законопроєктів із зовнішньою допомогою партнерам та союзникам США. Законодавчі ініціативи передбачають виділення 26,4 млрд доларів на підтримку Ізраїлю, 60,8 млрд доларів на підтримку України та 8,1 млрд доларів на протидію Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі, мільярди доларів для Тайваню. 

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що дасть конгресменам 72 години від моменту внесення законопроєктів (до середини дня суботи) – на розгляд. За його словами, Палата проголосує за остаточне ухвалення законопроєкту в суботу ввечері.

Він також сказав, що винесе окремий законопроєкт про безпеку південних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-