Цього тижня не було спроб заходу ворожих ДРГ - прикордонники

Цього тижня не було спроб заходу ворожих ДРГ - прикордонники

Укрінформ
Росія найбільш активно використовує свої диверсійно-розвідувальні групи на Сумщині.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про спроби ворога використовувати диверсійно-розвідувальні групи, то найбільш активний напрямок, як і раніше, це Сумщина, хоча за останні дні ми не фіксували спроб заходу ворожих ДРГ, протягом цього тижня. Але якщо зробити такий аналіз, то найбільше таких випадків фіксувалося саме по Сумській області», - сказав Демченко.

Він додав, що «крайній випадок викриття спроби заходу ворожої ДРГ був саме по Сумщині».

Читайте також: Зеленський відзначив воїнів ДПСУ, які захищають українські кордони з РФ

«Це було цими вихідними, але треба розуміти, що наші хлопці добре розуміють цю загрозу, яка йде з боку Росії , в тому числі диверсійна робота», - сказав Демченко.

За його словами, в цій складовій Сили оборони, а саме - підрозділи Державної прикордонної служби, Національної гвардії, підрозділи Збройних сил України, - діють спільно для того, щоб протидіяти ворожим ДРГ, вчасно їх викривати і вибивати з території України.

Демченко також додав, що наразі Росія не має достатньо сил для наступу на північному кордоні.

«По той бік кордону, на щастя, ми не фіксуємо, що Росія нарощує свої сили або має ті необхідні сили та засоби для того, щоб здійснити повторне вторгнення, яке могло б там досягти якоїсь стратегічної мети. Але, звісно, не можна ніколи виключати, що в будь-який момент ворог може спробувати здійснити дії для тактичних дій, тому нарощення в оборонному відношенні цього напрямку і по Сумщині, і по Чернігівщині, і по Харківщині воно продовжується», - наголосив речник Держприкордонслужби.

Читайте також: Загроза ДРГ і збільшення ракетних атак: Рада оборони Києва ухвалила низку рішень

Як повідомлялося, упродовж минулої доби ворог завдав 4 ракетні та 57 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-