Уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів ППО для України

Уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів ППО для України

Укрінформ
Німецький уряд запустив ініціативу «Needed Action Air Defence», спрямовану спонукати партнерів і союзників передати Україні більше систем ППО.

Про це заявив речник МЗС Німеччини Крістофер Бургер на брифінгу в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, два німецьких міністри – закордонних справ і оборони – опікуються ініціативою посилення української ППО під назвою «Needed Action Air Defence», яка спрямована спонукати партнерів і союзників передати Україні більше систем захисту з повітря. Передача Німеччиною додаткового комплексу Patriot має стати таким «стимулюючим» елементом для інших. Тема порушуватиметься під час зустрічі глав МЗС G7 у середу, а також наступного понеділка на зустрічі в Брюсселі.

Як заявила глава німецької дипломатії Анналена Бербок перед від’їздом до Італії на зустріч міністрів закордонних справ країн «Групи семи», ФРН продовжить найближчими днями спонукати партнерів знайти можливості передати Україні додаткові системи ППО якомога швидше.

«Незалежно від того, які засоби війни використовує Росія проти України, ми разом протистоїмо їй уже два роки: безпрецедентними санкціями, зимовим захисним щитом, спільними зусиллями щодо забезпечення енергопостачання та дедалі більшою мережею двосторонніх зобов’язань щодо безпеки для України. Ми та наші партнери в усьому світі тепер повинні бути такими ж рішучими, щоб забезпечити захист від російського терору з повітря. Посилення ППО – це питання виживання тисяч людей в Україні та найкращий захист нашої власної безпеки. І це вимагає нашої повної відданості», – сказала Бербок.

Читайте також: Посол Німеччини після атаки на Чернігів закликав інші держави надати Україні додаткові Patriot

Речник Міноборони Арно Коллац, своєю чергою, погодився, що метою є мотивувати інші країни дуже швидко знайти та передати Україні необхідні їй системи ППО. Він зауважив, що Росія виробляє дедалі більше КАБів, а відтак ЗСУ потребують якомога більше далекобійних засобів протиповітряної оборони. Коллац нагадав, що Німеччина давно передає Україні системи захисту неба, серед яких, зокрема, Iris-T SLM, Gepard, Skynex, але дальність їх є недостатньою, і фактично єдиною системою, яка може влучати в літаки, що запускають бомби, є Patriot.

Читайте також: Patriot від Німеччини має спонукати інші країни передати Україні системи ППО - посол

Як повідомлялося, Німеччина разом зі Францією очолюють так звану коаліцію ППО у рамках формату «Рамштайн». Окрім того, нещодавно на зустрічі глав МЗС НАТО Анналена Бербок закликала знайти для України якнайшвидще саме системи Patriot, йдеться не лише про членів НАТО, ЄС, але й треті країни, які могли би, також через посередників, передати їх для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-