Неїжпапа обговорив з міністром закордоних справ Норвегії безпеку у Чорному морі

Неїжпапа обговорив з міністром закордоних справ Норвегії безпеку у Чорному морі

Фото
Укрінформ
В Одесі командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа обговорив із міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде безпеку у Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це ВМС ЗС України повідомляє у Фейсбуці.

В рамках офіційного візиту до України в Одесі пройшла зустріч делегації Королівства Норвегія на чолі з міністром закордонних справ Еспеном Бартом Ейде та представників Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), у якій взяв участь командувач ВМС ЗСУ та представники місцевої влади.

Під час відвідання Одеського морського торговельного порту міністр та представники Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) ознайомилися з функціонуванням "зернового коридору" в Чорному морі.

В ході зустрічі обговорили поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні, у тому числі питання мінної небезпеки в Чорному морі, спричиненої російською агресією. Еспена Барта Ейде ознайомили з деякими аспектами діяльності національного флоту в ході захисту України.

Читайте також: НАТО має втілювати окрему Чорноморську стратегію для захисту регіону від Росії - Кулеба

Присутні обговорили питання щодо підтримки норвезьких партнерів та заслухали об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні на тлі російської агресії.

Командувач ВМС України подякував норвезькій стороні за постійну підтримку України. Він висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, екіпажі мінних шукачі "Чернігів" та "Черкаси", які національні ВМС отримали від Великої Британії, вже пройшли підготовку та несуть службу. Україна очікує ще на три кораблі, які готуються до передачі від Нідерландів та Бельгії.

Фото: ВМС ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-