Україна у квітні отримала 39 тисяч ноутбуків від ЮНІСЕФ

Україна у квітні отримала 39 тисяч ноутбуків від ЮНІСЕФ

Фото
Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у квітні цього року передав близько 39 тисяч ноутбуків для учнів середніх і старших класів у восьми областях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Передача відбулася у межах Коаліції девайсів — об’єднання організацій, бізнесу, урядів і меценатів для учнів та освітян.

"Війна призвела до закриття шкіл, що, своєю чергою, ускладнило дітям доступ до їхнього основного права — права на освіту. Тому ЮНІСЕФ підтримує освітній процес в Україні, щоб наголосити на важливості безперервної освіти для дітей у всіх форматах, зокрема дистанційного навчання за допомогою цифрових пристроїв. Використання комплексних стратегій здатне запобігти подальшим освітнім втратам та допоможе надолужити знання», — зазначив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

На запит МОН фонд доставив ноутбуки у Запорізьку, Харківську, Херсонські області та задовольнив критичну потребу у пристроях для дистанційного навчання дітей із вразливих категорій – ВПО, діти з інвалідністю, з малозабезпечених сімей, позбавлені батьківського піклування.

Ноутбуки також отримають школярі у Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Сумській і Чернігівській областях. Разом із місцевими органами управління освітою пристрої розподілять серед закладів освіти, які надаватимуть їх у тимчасове користування учням.

Читайте також: Офіс омбудсмена підписав меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ

"Там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття, наше завдання — забезпечити дітей девайсами для навчання. Гаджет для них — це і про доступ до освіти, і про спілкування з однолітками, і про можливість отримувати підтримку від вчителів. І я вдячний нашим партнерам за всю надану українським дітям допомогу. Це однозначно інвестиція у стале майбутнє", – зауважив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Пристрої закупили і доставили за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE) та Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Об’єднаних Арабських Еміратів передав майже 5 тисяч ноутбуків для українських школярів.

Фото: МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-