Литва цьогоріч виділить €1,2 мільярда на допомогу Україні

Литва цьогоріч виділить €1,2 мільярда на допомогу Україні

Укрінформ
Литва у цьому році виділить 1,2 млрд євро, також допоможе удосконалити систему безпеки в українських школах. На це уряд виділив 400 тис. євро.

Про це на пресбрифінгу у Львові сказала міністр внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як владні установи, так і населення Литви розуміють важливість надання допомоги Україні. Ми готові надавати підтримку, як у військовій так і цивільній сферах, адже усвідомлюємо, що наразі ви боретесь за нас. Ми би хотіли наголосити, що, можливо, ми невелика країна, оскільки наше населення нараховує три мільйона людей, сума допомоги, яку ми надаємо, сягає 1 мільярд 200 мільйонів євро. Ми будемо докладати абсолютно усі зусилля, щоб продовжувати підтримувати вас, і будемо стояти з вами до перемоги», - зазначила Білотайте.

Білотайте наголосила, що окрім коштів Литва активно продовжує реабілітацію українців, які постраждали від війни. Наразі допомогу вже отримали 200 осіб і наразі країна готова прийняти ще 200.

Читайте також: Фонд підтримки енергетики України за два роки зібрав понад €410 мільйонів

«Одне з важливих завдань, які зараз є на порядку денному, це безпека українського освітнього середовища. Уряд Литви готовий виділити 400 тис. євро на закупівлю і встановлення металодетекторів в освітніх закладах України», - додала міністерка.

Як повідомляв Укрінформ, глави МВС Латвії, Литви, Естонії та України обговорили сьогодні, 13 квітня, у Львові співпрацю у питаннях міграції, роботи прикордонних підрозділів, поліції та захисту населення задля розбудови єдиного європейського простору реагування на виклики, пов’язані з агресією Росії.

Головне фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-