Кулеба і Боррель обговорили прискорення постачання ППО та боєприпасів Україні

Кулеба і Боррель обговорили прискорення постачання ППО та боєприпасів Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і високий представник ЄС Жозеп Боррель під час телефонної розмови обговорили зусилля ЄС щодо прискорення військової підтримки України, зокрема постачання систем ППО та боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передає Укрінформ.

"Після нашої зустрічі із Жозепом Боррелем у Брюсселі я зателефонував йому, щоб обговорити кроки, які були зроблені на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського з пошуку додаткових систем ППО "Patriot" для України. Високий представник поінформував мене про кроки, зроблені ЄС. Я дякую колезі за його активні зусилля. Ми знаємо, де знаходяться системи "Patriot" і працюємо на всіх рівнях задля посилення української протиповітряної оборони. Дипломатія Патріотів у повному розпалі. Ми також обговорили постачання артилерійських боєприпасів та іншої військової допомоги Україні", - підкреслив Кулеба.

У свою чергу Боррель, коментуючи підсумки розмови, закликав країни ЄС визначитися із військовою допомогою Україні, зокрема системами ППО і боєприпасами.

Читайте також: Боррель: Європейські армії мають 100 батарей Patriot, та все ще неспроможні надати сім з них Україні

«Я звертаюся до держав-членів ЄС із закликом визначити наявне обладнання, яке необхідне Україні. На наступному спільному засіданні міністрів закордонних справ та оборони ЄС 22 квітня ми повинні виступити з конкретними зобов'язаннями та діями. Україна не може чекати», - написав Боррель у соцмережі X.

Як повідомляв Укрінформ, щоб повністю замінити військову допомогу США у 2024 році, Європі доведеться подвоїти поточний рівень і темпи допомоги.

Фото: Дмитро Кулеба, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-